EL PROJECTE EUROPEAN REDDSO

logo-reddso-horizontale

Què és REDDSO? 

Regions per l’educació per al desenvolupament sostenible i la solidaritat internacional (REDDSO) és un projecte finançat per la Comissió Europea i cofinançat per la FCONG i el Departament d’Ensenyament. Té una durada de 30 mesos i compta amb els següents socis entre entitats i administracions públiques:

  • França: RESACOOP (Xarxa de recolzament a la cooperació de la regió de Rhône-Alpes) i Regió Rhône-Alpes
  • Itàlia: COP (Coordinadora d’ONG de Piemont) i Regió Piemonte
  • Polònia: Regió Malopolka
  • Catalunya: FCONG i el Departament d’Ensenyament.

El projecte neix de la necessitat de fer un pas endavant en la consolidació de la tasca educativa de les entitats i dels centres educatius amb la incorporació de l’educació per la transformació social al currículum acadèmic i la creació d’espais de treball i coordinació entre les ONG i el professorat. Amb aquest objectiu, el projecte planteja diferents activitats organitzades en tres fases. Una primera fase de diagnòstic, una segona de formació i una tercera d’implementació de propostes pedagògiques innovadores.

Què busca el projecte REDDSO?

Fomentar espais d’intercanvi, formació i implementació de noves propostes pedagògiques amb l’objectiu de crear un banc d’experiències innovadores a nivell europeu.

Reforçar els vincles entre docents, ONG i administracions que treballen pel foment de l’educació per la pau, els drets humans i el desenvolupament a Catalunya.

Promoure la creació/consolidació de xarxes que permetin impulsar o millorar la tasca educativa de les ONG amb altres actors socials.

Identificar noves metodologies que contribueixin a conscienciar i mobilitzar l’alumnat en favor de la pau, els drets humans i la justícia social.

Impulsar l’Aprenentatge Servei en temàtiques de pau, drets humans i solidaritat als centres educatius de Catalunya i a les ONG.

> Més informació: http://reddsocat.blogspot.com.es/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: